Almstein 23, 3085NA Rotterdam
010 - 203 66 98

Soms zijn veranderingen in het leven vanzelfsprekend omdat je een nieuwe fase in het leven ingaat. Zo nu en dan zijn ze echter zeer onverwacht en ongewenst. Niet altijd kan iemand zichzelf redden met deze veranderingen. 2 Helpende Handen kan u hierbij verder begeleiden en steunen.

Bij psychosociale problemen gaat het om twee soorten problemen die met elkaar samenhangen:

  1. Problemen die te maken hebben met uw gevoelens en gedachten (psychische problemen): u voelt zich bijvoorbeeld somber, verlaten, angstig of boos.
  2. Problemen die te maken hebben met andere mensen of instanties (sociale problemen): u heeft bijvoorbeeld moeilijkheden met uw partner, kinderen, familie of buren, met uw collega’s of uw baas, met de Belastingdienst, de woningbouwvereniging of de gemeente.

2 Helpende Handen biedt ondersteuning bij:

  • Eenzaamheid, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, het leggen van sociale contacten.
  • Opvoedingsproblemen en andere problemen binnen het gezin (door middel van individuele gesprekken of groepsgesprekken).
  • Problemen met of van jongeren (begeleiding bij drugs- of drankgebruik, het aanleren van sociale vaardigheden, het betrekken van jongeren bij groepsactiviteiten in de wijk).
  • Geldproblemen (verwijzen voor schuldsanering; helpen bij het aanvragen van uitkeringen of bij het vinden van werk, een tijdelijk onderkomen of huisvesting).
  • Problemen met instanties (helpen bij het opvragen van informatie, het invullen van formulieren, het aanvragen van rechtshulp).

Heeft u een vraag?

Wij zijn zeven dagen per week beschikbaar om de zorgmogelijkheden met u door te nemen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u langdurige zorg nodig?

Heeft u of iemand die u kent 24 uur per dag intensieve zorg nodig? Dan kunt u zorg aanvragen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Wilt u hierover meer informatie ontvangen?