Almstein 23, 3085NA Rotterdam
010 - 203 66 98

Een van de grootste uitdagingen waarmee ouders worden geconfronteerd, is het omgaan met moeilijk of opstandig gedrag van kinderen.

Een ontmoeting met een getrainde professional kan baat hebben bij de opvoeding.  Soms hebben kinderen om de een of andere reden gewoon wat extra ondersteuning of een ander soort discipline nodig om op hun best te presteren. Vroegtijdige interventie is vaak de sleutel tot een succesvolle behandeling.

Algemene waarschuwingssignalen

Hoewel er vele redenen zijn waarom u professionele hulp voor uw kind zou kunnen vragen, zijn hier enkele algemene waarschuwingssignalen waar u op moet letten:

  • De discipline-strategieën werken niet. Als uw discipline technieken niet effectief zijn, kan een geestelijke gezondheidswerker of gedragsdeskundige helpen bij het ontdekken van alternatieve discipline technieken.
  • Het gedrag van uw kind interfereert met school. Als uw kind vaak uit de klas wordt gezet of als hij of zij moeite heeft om het (huis)werk af te krijgen vanwege zijn gedrag, dan kan er professionele hulp ingeschakeld worden.
  • Het gedrag van uw kind beïnvloedt haar of zijn sociale leven. Het is belangrijk voor kinderen om positieve sociale interacties te hebben. Als het gedrag van uw kind haar of hem belet vrienden te maken of te houden, is het belangrijk om hulp te zoeken.
  • Het gedrag van uw kind is niet ontwikkelingsgeschikt. Als je 8-jarige continue driftbuien heeft, dan zijn die gedragingen niet ontwikkelingsgeschikt. Zoek hulp als het gedrag van uw kind niet overeenkomst met andere kinderen van zijn of haar leeftijd.

Maak een afspraak

Iedere ouder-kindrelatie kent wel periodes met opvoedingsproblemen. Neem gerust contact op met 2 Helpende Handen indien u tips wil ontvangen of hulp nodig heeft. Wij bieden u hulp en advies aan toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Heeft u een vraag?

Wij zijn zeven dagen per week beschikbaar om de zorgmogelijkheden met u door te nemen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u langdurige zorg nodig?

Heeft u of iemand die u kent 24 uur per dag intensieve zorg nodig? Dan kunt u zorg aanvragen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Wilt u hierover meer informatie ontvangen?